Hemsida

Vi önskar er en God Jul och Återhämtning med era Nära

Millys Hantverkspraliner

Handgjutna Naturliga Chokladpraliner av lokala råvaror, säsongsbetonade smaker och riktigt bra kvalitetschoklad som Milly själv är med och tar fram hos världs-prisbelönta Standout Chocolate i Mölndal. Denna rena choklad är helt ekologisk och garanterat fri från spår av allergener så som Nötter, Mandel, Soja, Gluten och innehåller aldrig onödiga tillsatser så som lecitin. Detta gäller även vidare i all Millys tillverkning av praliner & konfektyr.

Förutom att chokladen är lokalt tillverkad här i Sverige med högsta kvalitetemedvetenhet, från varsam sortering och rostning av kakaoböna till munitiös stenmalning till lenaste färdiga choklad, är den dessutom spårbar hela vägen tillbaka till kakaobonden som får bra betalt (högt över världsmarknadspriset för kakao) och förutsättningar för en hållbar odling och framtid. Millys prisbelönta, ´smakfulla` praliner är alltid Handmålade med naturliga pigment, utan E-nummer, azo-färger, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Välkommen till en GOD chokladvärld långt ifrån chokladindustrin! Ett verkligt genuint hantverk av Sverigemästaren i pralinmakning 2019 (DSP), från kakaoböna till pralin.


alltså INTE ett spår!...

…av Nötter, Mandel, Soja, Gluten 

…barnarbete

….dålig Industrikakao

….Osjyssta arbetsförhållanden

… eller andra Konstiga tillsatser! 

…så att ALLA kan njuta med GOTT samvete! 



Julpralinerna är här! 
Klicka in i Webbshopen för att utforska den här vinterns kollektioner? Vilken väljer du? Den lite "vuxnare"  smakrika "Tomtens Favoriter" eller barnsligt juliga "Nissarnas Godsaker"? Kanske bara ren Gräddnougat utan tjafs? Blir i år första gången du som nötallergiker faktiskt kan avnjuta en klassisk gräddnougat i jul? Kanske lika bra att ta den stora asken med ALLA praliner från årets kollektioner samlade? Vill DU njuta av en lite sjysstare chokladask i jul? DÅ har du kommit rätt!



Beställ SENAST Söndag 17/12 kl 20.00, för leverans Före JUL


Leveranstid med Post 1-3 vardagar 


FRI upphämtning i KUNGSBACKA, 

Tisdag, Onsdag & Torsdag 19,20,21/12, Kyrkogatan 13.

(Beställ som vanligt i webbshop, välj "Upphämtning", skicka sms till MIlly 0733765205, senast kvällen före)


INSTÄLLD JULMARKNAD Därför Rear vi ut konfekt & chokladfigurer -> Klicka in i Webbshoppen!


PS: Vi har lyckats sänka fraktavgiften, äntligen, YES!


Psst igen! Nu kan du betala smidigt med KLARNA hos oss!!


Allt Gott,

Milly & Fredrik


December 2023



406412898_1073592923838213_288012026822668035_n
406461147_1020816239001535_6343153563977215899_n
Bjällerklang
410416337_1375792536695876_2588199954546495651_n
406536812_732363175689573_7860381287216602069_n
406418463_887185259379641_7308143156475332388_n
Hel Vinnarpralin
Milly Vinst
406521060_748075130674450_1613888376227165376_n
406418461_2140476692958146_9161181630949761801_n
406444529_241841615593669_4817979581469881352_n
406437696_343083171793168_2019117766700650022_n
393171041_884185773114178_7265994763326416233_n
386873380_723385523005198_3428155230792023331_n
410407149_861110485577135_5384958836975933327_n
406055631_1844978672612072_7387700242795229393_n
410352505_351475624155805_1958138428661866676_n
393209762_893462145702981_2729444440792162358_n
406330344_889390135979595_1770038391954119702_n
370249982_294612510134457_7038469564147099822_n
406442207_315731347965255_5935653099578731320_n
405475600_691986979572470_6763084958825625897_n
406405900_722095936185669_6383912348713557750_n
406424661_809135101013972_6066270881449111065_n
Milly Vinst
Arild Julmarknad
Aftonstjärna
Lingon & Cheesecake
393827846_1016295949424279_6038051542695394226_n
393965424_1001246611174678_3936555342472391902_n
Gastrodidakt

Vad är GastroDidakt?

Vi är ett litet, passionerat företag som jobbar med SMAK & Livsnjuteri!


Vi gör i huvudsak sjysst ChokladHantverk & Konfektyr, som går att beställa här i vår webbshop (när vi hunnit tillverka!).


Vad menar vi då med "Sjysst"?! JO, rena, äkta, råvaror, gärna egenplockat, i säsong. Vi använder Ekologisk choklad från STANDOUT CHOCOLATE som produceras på ett hantverksmässigt vis, i en nöt- & glutenfri fabrik, utan onödiga tillsatser så som lecitin. Dessutom produceras den hållbart för såväl människa som miljö, där kakaobönderna får ordentligt betalt och slav- och barnarbete (som tyvärr fortfaramde är sanningen i stora delar av den större chokladindustrin) lyser med sin frånvaro. Nej kakaobönderna ska ha ett gott liv och kunna återinvestera i sina verksamheter. Chokladen från Standout Chocolate i Mölndal, produceras inte bara nära oss, den råkar också vara den godaste vi vet (Och det tycker inte bara vi, Standout är rikligt prisbelönt och internationellt uppmärksammat! Kakao som varsamt sorteras för hand, rostas på låga temperaturer för att få det mesta ut av smaker och olika kakaobönors skiljda karaktärer, stenmals i flera dagar för den lenaste munkänslan, ger fantastiska smaker som vi sedan matchar för att lyfta de smaker vi vill framhäva i våra praliner. Dessutom är Milly med och tillverkar denna choklad, från grunden, från Kakaobönan, då hon (när hon inte gör praliner eller jonglerar livspusslet med sin busiga 2åring) arbetar som just Chokladmakare & Couvertyrutvecklare hos Standout Chocolate. 


GastroDidakt drivs av oss, Milly & Fredrik, ett par som verkligen brinner för "Livets Goda", på sidan av våra andra arbeten, så vi ber om ursäkt på förhand ifall vi ligger efter med att uppdatera hemsida och sociala medier! 

Egentligen sysslar vi gärna med det mesta som rör vår stora passion: Mat & Dryck, då vi båda arbetat på många olika positioner inom restaurang, som Kock, Sommelier, Servitris/Servitör, Konditor, Chocolatier, Vinsäljare, Dessertmakare, Kallskänka osv...


Vi håller till i Kungsbacka/Göteborg. Men har kopplingar till både Helsingborg och Stockholm, där vi hälsar på med jämna mellanrum, och ibland även har möjlighet att ta oss an GastroDidakt-uppdrag!


Vi tar i mån av tid emot beställningar från privatpersoner till bröllop, fest, dop mm. Vi håller även i kurser, provningar, föreläsningar & event- skräddarsytt för DIG. Maila oss gärna! 



Namnet "GastroDidakt" är ett påhitt av oss, som byggts ihop av "Gastronomi" (läran om matens och måltidens hantverk och kultur) och "Autodidakt" (självlärd). Eftersom den största delen av våra gemensamma erfarenheter, har vi fått just genom att på varsitt håll arbeta oss fram och ge oss hän till att bli duktiga på något, såklart även i samband med utbildningar, så känner vi att vi blivit "Lärda av Gastronomin". 

När kan du beställa?

Är du rädd att missa chansen för nya beställningsmöjligheter (eftersom webbshopen i nuläget är säsongsbaserad)?


Fyll i formuläret här intill med ditt namn och e-post-adress, så får du ett mail när webbshopen återöppnas och det finns möjlighet att beställa nya godsaker, så att du inte kan gå minste om chansen innan det tar slut!


TACK till alla er som redan skrivit upp er för NYHETSBREV här. Så fort vi är igång igen med en påfylld webbshop så kommer alla ni som skrivit upp er få informationen först, via mail med nyheter om våra godsaker och andra nyheter!


Har du istället några frågor, funderingar eller andra beställningsförfrågningar är du välkommen att skriva ett mail till oss via kontaktformuläret under fliken "Skicka en förfrågan till oss". 

Nyhetsbrev